Kenan Evren’in Yıllardır Satılamayan Evi Sonunda Satıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren’in Marmaris’teki evi satıldı. Evren, bu evde uzun vakit yaşamıştı. 2007’den beri satılık bulunan evin ismi ‘Beyazev’di. İsmi açıklanmayan İstanbullu işadamının villa amacıyla Tapudaki satış fiyatına göre 900 bin lira ödeme yaptığı belirtilirken, ‘Beyazev’in kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yine uygulanacağı bildirildi.

EVİ ALANIN KİMLİĞİ SIR GİBİ SAKLANIYOR

Merhum 7’inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in 1989 ila 2007 arasında 18 sene yaşadığı, 1 dönüm arazi üstüne kurulu ‘Beyazev’ adlı villası, sonucunda alıcı buldu. 12 Eylül 1980 darbesinin Genelkurmay Başkanı Evren’in kızları yönünden satışa çıkarılan, Armutalan Mahallesi 239 sokak üzerindeki, çevresi kızılçam ormanlarıyla çevrili, Marmaris ve körfez manzaralı, 6 oda, 2 salondan meydana gelen evi; İstanbullu bir işadamının aldığı belirtildi. Tapudaki satış fiyatı 900 bin lira bulunan villanın satıcılarının ise Kenan Evren’in kızları Nebahat Şenay Gürvit ve Semahat Gülay Evren bulunduğu ifade edildi. Kimliği sır gibi saklanan işadamının, binayı kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yeni bir villa yapacağı, bunun amacıyla yıkım evveli jeoteknik çalışma başlattığı kaydedildi.

YAZLIK OLARAK YAPTIRDI, YAZ- KIŞ OTURDU

Kenan Evren, 2007’de Marmaris’ten taşınırken gazetecilere yaptığı bildirimde ‘Beyazev’in arsasını 1986’da aldığını, inşaatının 1989’da tamamlandığını söyleyerek şu şekilde demişti:

“Bu evi yaptırırken yazlık şeklinde inşa ettirmiştim. Kafamda yazın Marmaris’te, kışın da o İstanbul’daki apartman dairemde yaşam sürdürmek vardı. Ancak, Marmaris’te kışın birtakım günler kalorifer yakma gereksinimi bile hissedilmemesi dikkatimi çekti. Avukat bir arkadaşımın da telkiniyle yaz- kış Marmaris’te hayata kararı aldım. En alt katta yer alan havuzda havanın keyfini çıkartmaya başladım.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR