Mülakat İngilizcesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mülakat İngilizcesi, dil gerektiren pozisyonlara alım yapılırken firmalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Karşılıklı konuşma şeklinde yapılan bu konuşma ile firmanın insan kaynakları yetkilileri adayın nasıl bir seviyede olduğunu hemen görebilmekte, buna göre karar verebilmektedir.

Ancak mülakat İngilizcesinin genel İngilizce bilgisi ile karıştırılmaması gerekir. Kişinin sadece kendini tanıtıp basit konuşmaların yapıldığı görüşmeler olarak düşünülmemelidir. Eğer alacağınız kişinin İngilizceye gerçekten hakim olmasını istiyorsanız, pozisyona özel bir şekilde görüşmeler gerçekleştirilmelidir.

Bu noktada insan kaynaklarına yardım eden IM İngilizce Mülakat sadece yazılı sınavlar değil karşılıklı konuşmaya dayanan mülakatlar da yapar. Böylece işe alım sürecinde sizlere yardımcı olur. Konuşma sınavı tamamlandıktan sonra rapor, 10 dakika içinde firmaya yollanır. Böylece işe alım süreci hızlandırılarak, efor kaybetmeniz önlenir.

Mülakat İngilizcesinin Seviyeleri Nasıl?

IM mülakat İngilizcesi yaparken adayları 5 ayrı seviyeye göre değerlendirir. Bunlar A1-A2-B1-B2-C1 şeklindedir. Her birinde adayların yetkinlikleri farklılık gösterir. Böylece firmalar, açtıkları pozisyona başvuran kişilerin aradıkları İngilizce seviyesine sahip olup olmadığını anlayabilir.

IM tarafından hazırlanan konuşma sınavları 20 sorudan meydana gelir. Toplam 80 soruluk yazılı sınav ile beraber 100 puan üzerinden değerlendirilir. Konuşma sınavında ilk olarak adaylar kendini tanıtarak, basit bir şekilde konuşmaya başlar. Ardından da başvurulan bölümle alakalı sorulara geçilir.

Sınav 15 ile 20 dakika arasında devam etmektedir. Nasıl yapılacağı iş ortaklarının isteğine göre değişebilir. Skype ya da telefonla yapılabileceği gibi ilgili firmada yahut IM’de gerçekleştirilebilir. İsterse firmanın yetkilileri de sınavlara katılım yapabilmektedir. Böylece adayın dili ne kadar akıcı konuştuğu ve telaffuzu öğrenilebilir. Sınav ölçekleri Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi doğrultusunda hazırlanır.

Mülakat Sınavı Nasıl Hazırlanır?

Mülakat İngilizcesi her pozisyon için standart bir dile sahip değildir. Aksine53 farklı iş alanıyla ilgili mülakat soruları hazırlanmaktadır. Böylece firmaların her istihdamına uygun çözümler sunulmaktadır. Bunun yanı sıra dünya standartlarında BULATS, IELTS ve TOEFL gibi sınavlara eşdeğer, ayrıntılı raporlama ve sektörel seçim de gerçekleştirilebilmektedir.

Böylece IM, işe alım sürecine profesyonellik katarak en iyi adayı tercih etmenize yardımcı olmaktadır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR