Prizren’de Okullara Dağıtılan ‘Türkiye Haritası’ Büyük Tepki Çekti!

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kosova’nın Prizren şehrinde okullara dağıtılan coğrafi haritalarda gösterilen ‘Türkiye haritası’ büyük reaksiyon çekti.

HARİTALAR BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kosova’nın Prizren şehrinde okullara dağıtılan coğrafi haritalarda Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinin Ermenistan; Güney Doğu Anadolu bölgesinin ise Kürdistan şeklinde çizilmesi büyük reaksiyon çekti.

SKANDAL TESPİT EDİLDİ

Eğitim Bakanlığı’nın dağıtımını koordine ettiği kitaplardaki haritalarda her hangi bir anormallik olmadığı; Arnavutluk’tan Kosova’ya bedava şeklinde gönderilen ve bir grup kuruluşlarca dağıtıldığı belirleme edilen haritalarda bu skandalın belirleme edildiği belirtildi.

EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN DAĞITTIĞI KİTAPLARDA BÖYLE BİRŞEY YOK

Konuyla alakalı DHA’ya konuşan Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü’nde Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yönünden her sene derli toplu şeklinde kitap ve başka vasıta ve gereçleri dağıttıklarını fakat Eğitim Bakanlığı yönünden dağıtılan haritalarda bu tür bir durumun olmasının söz hususu olmadığını söyledi.

skandal-bu-haritayi-okullarda-dagittilar_x_8788093_64_z11

KOVAÇ ART NİYETLİ KURUMLAR ‘YARDIM’ OLARAK DAĞITIYOR

Kovaç, Fakat birtakım dış ülkeler ve art niyetli dernek ve kuruluşlar aleni ya da saklı bir biçimde bunları ‘yardım’ şeklinde dağıtıyor. Bunun bilincinde belirleme edilen öğretmenlerin bunları kullanmama inisiyatifleri var. Fakat birtakım art niyetli öğretmenler ek kaynak şeklinde bu tür haritaları okullarda kullanıyorlarmış. Bu bilgiye biz de yeni ulaştık. Prizren Eğitim Müdürlüğü şeklinde bunun takipçisi olacağız. Okulları ziyaret edip haritaları yine gözden geçireceğiz diye konuştu.

Prizren’de 7 ilköğretim okulu, 4 lise bulunuyor. Prizren’de yaşam sürdüren Türkler haritaya ve bunu ülkeye gönderen Arnavutluk’a reaksiyon gösterdi. Haritaların Kosova’da başka kentlere de gönderilip gönderilmediği araştırılıyor.

TEPKİ ÇEKEN HARİTA, OKULDAN KALDIRILDI

Kosova’nın Prizren şehrindeki okullara dağıtılan ve Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinin “Ermenistan”, Güneydoğu Anadolu bölgesinin ise “Kürdistan” şeklinde işaretlendiği haritalar, gelen reaksiyon üstüne kaldırıldı.

Tepki çeken haritaların, yalnızca Prizren’deki Motrat Qirjazi İlköğretim Okulu’nda varbulunduğu ve 2005 senesinden kalma bulunduğu öğrenildi.

Konuya dair AA muhabirine bildirimde belirleme edilen Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, haritaların 2005 senesinde Arnavutluk’taki birtakım “art niyetli” dernek ve kuruluşlar aracılığı ile Kosova’daki okullara dağıtıldığını söyledi.

Kovaç, konunun ilk şeklinde 2005 senesinde gündeme gelmediğini anımsatarak, oldukça o vakit araya girmek edilerek bu haritaların okullardan kaldırıldığını ifade etti.

Eğitim Müdürlüğü şeklinde bugün okulları bir kez oldukça denetlediklerini bildiren Kovaç, bu haritaların iki örneğinin Prizren’deki Motrat Qirjazi İlköğretim Okulu’nda varbulunduğunu kaydetti.

Kovaç, bunun üstüne okuldaki haritaların, okul müdürünün araya girmeksiyle kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Temmuzun İşaret Edilmesine Memur-Sen'den İtiraz

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapılması memurları ayaklandırdı. Bu gelişme sonrası ...

TÜİK Verilerine Göre Konut Satışlarında Düşüş Sürüyor

Türkiye'deki konut satışlarındaki son durum TÜİK verilerinde açıklandı. Buna gör...

Kadir Doğulu, Sezer Çakır Aşkı Gerçek Mi?

Kadınlarla görüntüleri çıkan Kadir Doğulu ile yasak aşk yaşadığı hatta imam nika...

Kanada Depremlerden Etkilenenlere Vize Kolaylığı

Kanada, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere vize kolaylığı ve önceli...

Kıvanç Tatlıtuğ Gündemle İlgili Sessizliğini Bozdu

Kıvanç Tatlıtuğ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukla...

Türkiye'nin Ünlü e-ticaret Sitesi 3. Kez Satılıyor

N11 Satış Sürecinde: Üç Yılda Üçüncü Devir, Bu Kez Gözler BAE Merkezli Yatırımcı...

Kırmızı Et'te Cezalar Başlıyor

Kırmızı et sektöründe yaşanan ciddi fiyat artışları gündemden düşmezken Rekabet ...

Fed Toplantısında Faiz Düşüşü Kararı Çıktı

Faiz Oranı Yüzde 3,50–3,75 Aralığına Çekildi Küresel piyasaların merakla takip ...

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a Turist Götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedefle...

Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe'yle İlgili Olay Sözler

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, katıldığı bir programda çok konu...

Deneyimli Kaleci Enkaz Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma nede...

Aysun Kayacı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

evlenerek yurt dışına taşınan ve yıllardır gözlerden uzak yaşayan Aysun Kayacı, ...

İsrail Medyası, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u Hedef Aldı

Türkiye, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamda net bir tavır sergilerken...

Kira Gelir Beyannameleri için Başvuru Süresi Uzatıldı

Gayrimenkul sahibi olanların gelir beyanı dönemiyle ilgili başvuru süresinde değ...

Galatasaray, Muslera'nın Yerine Marcin Bulka'yı Gündemine Aldı

Galatasaray, uzun yıllardır takımın kalesini koruyan Fernando Muslera'nın olası ...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR