Şehit babası: “Elimden gelse bende savaşacağım”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şırnak’ta terör teşkilatı PKK mensuplarınca yapılan saldırıda şehit edilen 3 askerden biri bulunan Hamza Yıldırım’ın başkentteki evine gelen askeri erkan, baba Haşim Yıldırım’a acı haberi iletti.

Akçay’daki terör saldırısında şehit edilen piyade onbaşı Hamza Yıldırım’ın (23) Etimesgut 30 Ağustos Mahallesi’ndeki baba evini ziyaret eden Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ile diğer askeri komutanlar, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri, fazla sayıda yurtdaş baba Haşim Yıldırım’a taziye dileklerini iletti.

Şehidin aile yakınlarının ağıt yaktıkları duyulurken, yurttaşların da hüzünlü oldukları gözlendi. Baba evinin varolduğu sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Şehidin babası

Baba Haşim Yıldırım, “Vatan amacıyla bir evlat oldukça verdik, yurt sağ olsun. Tanrı bunları kahretsin, terörün bitmesini istiyoruz, biz yandık diğer biri yanmasın. Elimden gelse ben de gidip savaşacağım ama götürmüyorlar. Yeter bundan sonra gencecik bir çocuktan ne istiyorlar. Kalleşçe bu tür bir şey olmaz, karşı karşıya gelsinler savaşalım, bitsin bundan sonra bu iş, ben şuanda yanıyorum. Benim evladım gitmiş, kuzum gitmiş, ben onu bir ağaç fidan gibi yetiştirdim, 20 senede anca yetiştirdim. Vatan amacıyla feda ettik, ama diğer olmasın” diye konuştu.

Yıldırım, üzüntüsünü şu sözlerle ifade etti:

“Bir evladım oldukça var, gerek görülürse onu da gönderirim. Ama yeter bundan sonra, sesimizi duysunlar bundan sonra, ne olacaksa olsun. Buradan Cumhurdiğernı da Başbakan da Genelkurmay Başkanı da duysun sesimizi de bundan sonra ne yapacaklarsa yapsınlar. Sözün bittiği yer yani bura, yeter yani yeter. Bu yurtı teröre vermeyiz. Askerimize de polisimize de Cumhurdiğernımıza da güveniyoruz. Onun amacıyla inşallah bu işi kökünden çözecekler. Ama şu anda yanıyoruz. Tanrı da onları kahretsin ne deyim.”

Şehit onbaşı Hamza Yıldırım’ın yarın Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının sonrasında, yine baba evine getirileceği ve sonrasında Bala eyaletinde defnedileceği belirtildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR