Şırnak’ın Silopi İlçesinde ‘Hendek’ Operasyonu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hendekleri kapatmaya yönelik operasyon düzenleyen polise, teröristler yönünden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üstüne çıkan çatışmada, 1 çocuk yaralanırken, 2’si ufak yaşta 3 şahıs gözaltına alındı. İlçedeki bir evde uygulanan aramada ise 11 basınç ve parça tesirli el yapımı patlayıcı ile 4 av tüfeği ele geçirildi.

OLAY YERİNDE ÇOCUĞA İLK MÜDAHALE YAPILDI

Edinilen verilere göre, Silopi’de terör teşkilatı PKK mensupları yönünden Dicle ve Büro mahallelerindeki cadde ve sokaklarda açılan hendek ve barikatların temizlenmesine yönelik operasyon başlatıldı. Hendekleri kapamak amacıyla sokaklara giren polise, teröristler yönünden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üstüne çatışma çıktı. Çatışmada, bir çocuk yaralandı. Yaralı çocuk, vaka yerine çağrılan ambulansla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müoldukçalesi uygulanan çocuk, oldukça sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

sirnak-in-silopi-ilcesinde-hendek-operasyonu-7811041_7534_o[1]

EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Bölgede operasyonunu devam ettiren polis, 2’si ufak yaşta 3 bireyi gözaltına aldı. Bir eve de baskın düzenleyen polis, yaptığı aramada, 11 adet basınç ve parça tesirli el yapımı patlayıcı iye 4 av tüfeği ele geçirirdi. Polis, iki mahalledeki barikatları da yıkarak, hendekleri kapattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR