Transparan Cephe Özellikleri Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Estetiğin ve hoş bir görünüm elde etme amacının ön planda olduğu transparan cephe uygulamasında yaşam alanlarının kusursuz görünüme kavuşturulması hedeflenmektedir. Dış estetiğin ve mimari yapıların oluşturulması aşamasında kullanılan transparan cephe özellikle işyerleri ve AVM gibi toplumla iç içe olunan mekanlarda dikkat çekici bir görünüm elde etme amacı ile tercih edilmektedir.

Mekanlara aydınlık ve ferahlık kazandırma yanı sıra sağlam ve dayanıklı olması özelliği ile dikkat çeken bir cephe giydirme sistemi olarak öne çıkmaktadır. Transparan cephe sisteminin diğer bir adı ise vantuzlu cephe kaplama sistemi olmaktadır. Son zamanlarda farklı bina ya da cephe yapılarında çok sık tercih edilen bir uygulama da transparan cephe kaplama sistemleri olmaktadır.

Transparan Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

Uygulama yapılacak projeye ilişkin ölçüler alınarak özel ebat ve boylarda hazırlama imkanı mevcut olmaktadır. Hazırlanan projeye uygun olacak şekilde imalat yapılır ve transparan cephe kullanıma uygun hale getirilir. İlk olarak kat döşemeleri hazırlanır ve dikkatli şekilde tüm işlemler yerine getirilmektedir.

Kullanılan tüm malzemeler son kalite olmakta ve paslanmaz, aşınma yapmaz ve her türlü fiziki ya da kimyasal içerikli maddelere ve hava şartlarına karşı dayanıklı olacak şekilde imalatı yapılmaktadır. Transparan cephe yapılması sırasında tüm iş güvenliği önlemleri alınmakta ve çevreye verilecek zarar en aza indirilerek tüm işlemler yerine getirilmektedir. Transparan cephe uygulamasında daha çok şeffaf görünüm ön planda olmakta olduğu için plaza ve AVM gibi mekanlarda tercih edilen bir uygulama olmaktadır.

Transparan Cephe Özellikleri Nelerdir?

Estetik görünüm ön planda olmaktadır.

Modern mimari anlayışına uygun olan bir cephe giydirme sistemi olarak öne çıkmaktadır.

Tek ya da çift cam seçeneği başta olmak üzere birçok seçenek ve tasarım imkanı mevcut olmaktadır.

En önemli amacı gün ışığından en iyi şekilde yaralanma imkanının oluşmasına olanak sağlamaktadır.

Binanın kullanım amacına uygun şekilde tasarım yapılmakta ve hiçbir şekilde paslanma sorunu mevcut değildir.

Transparan cephe oldukça kaliteli, sağlam, dayanıklı ve estetik bir cephe giydirme sistemi olmasından dolayı özellikle mimar ve iç mimarlar tarafından tercih edilen uygulama olmaktadır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR