Vergi Daireleri Gece Yarısına Kadar Açık Kalacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bakan Ağbal’ın yaptığı açıklamaya göre vergi daireleri artık vergi daireleri gece yarısına kadar açık kalacak. Maliye Bakanı 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunu ve hali hazırda devam etmekte olan yapılandırma kanununa ilişkin basın toplantısı yaptı. Ağbal, “Zorda bulunan mükellefler yeni sistemde taksitlerle, düşük faizlerle borçlarını ödeyebilecek. Henüz ödenmemiş borçlar için bu sistemi devreye aldık” dedi.

“6 MİLYON KİŞİ FAYDALANDI”

Bu yasadan 6 milyon insanımız faydalandı. Toplam yapılandırılan tutar ise 80.4 milyar TL olarak belirlendi. Taksitle ödemeyi seçmiş vatandaşlara peşin ödemede indirim yaptık. Taksit ödeme süreleri de Ocak 2017’den itibaren 4’er ay uzatıldı. Ayrıca peşin ödemede yüzde 50 indirim yaptık. Taksidini ihmal edenler de Çarşamba günü öderlerse yeniden sisteme girmiş olurlar. Mayıs ayı hepimiz için son derece önemli. Devamlı kampanyalar yapmaktayız. Burada yeniden yapılandırma kanununu ihlal edenlerin, yeniden yararlanmaları için vergi dairelerine ödemeleri gereken iki taksidi ödemeli. SGK’ya ödemesi gereken taksidi bu ay, diğer taksidi de Haziran’da ödeyecek. “Kasım’da birinci taksidini ödedim” diyenler de ikinci taksitlerini 31 Mayıs’a kadar vergi dairelerine ödemeli.

“21 MİLYAR TL ÖDEME ALINDI”

Yapılandırma için 100 bin afiş tamamlanarak vatandaşlarımızın görmesini istedik. Kamu spotları yayınladık. 2 milyon adet SMS gönderdik vatandaşlarımıza. 1 milyon 868 bin 551 kişiye mektup gönderdik. Birinci taksit veya peşin ödemesini yapmayan vatandaşlarımıza mektup gönderdik. Kendilerini bilgilendirdik. Bu yasa olağanüstü kolaylık getiriyor. Prim ödemelerinde ciddi imkanlar sunuyor. Vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlamak bizim görevimiz. Hatırlatma konusunda da olumlu dönüşler yaptık. Vergi dairesi başkanlarımıza, illerindeki tüm meslek kuruluşlarıyla işbirliği yapmaları için talimat verdik. İllerde çeşitli toplantılar düzenlendi. Kampanyalara destek verenlere de teşekkür ederiz. Son 3 günümüz kaldı. Yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni yıldan bugüne kadar 21 milyar lira tahsilat yaptık. Mayıs ayı içinde birinci taksit veya peşin ödemeleri alacağız. Son üç güne girdik.

“VERGİ DAİRELERİ ARTIK GECE YARINA KADAR AÇIK”

Vatandaşlarımız vergi borçlarını vergi dairelerinden ödeme yapabilirler. Çekle ödeyebilirler. Ödemelerini banka şubelerinden, internet yoluyla, banka- kredi kartıyla da ödeme yapabilirler. Vergi dairelerimiz haftasonu çalıştı. Haftasonu boyunca da vergi dairelerinde çalışanlara da teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız gayret içinde ödeme taleplerini karşıladılar. Bugün vergi daireleri normal mesai saatlerinde açık. Salı ve Çarşamba günleri de vergi daireleri gece 00.00’a kadar açık olacak. Kamu banka şubeleri de akşam 21:00’a kadar açık olacak. Dilerim ki özel bankalarımız da mesai saatlerinden sonra açık olsun.

1997 ÖNCESİ ŞANSLI SAYILACAK

7020 sayılı yeni yasaya göre, vergiye uyumlu olmakta kolaylaştırılmış tecil şansı verildi. 1997 öncesi araçlara sahip olanlar, uygulamadan yararlanırlarsa, bu araçlar üzerinden alınacak vergileri almaktan vazgeçiyoruz. Trafikte bulunan eski arabalarında da çekilmesine imkan tanıyacak.

ÖDEMELERİN ÇARŞAMBA GÜNENE KADAR YAPILMASI GEREKECEK

Tüm vergilerin çarşamba gününe kadar ödenmesi gerekiyor. Bunların arasında gümrük vergisi, gümrük idari para cezaları, trafik, askerlik, seçim, nüfus, karayolu taşıma kanunu cezaları, karayollarından usülsüz geçiş, RTÜK idari para cezaları, öğrenin katkı kredisi ve öğrenim kredisi ve borçları kesinlikle Çarşamba akşam saatlerine kadar ödenmesi gerekiyor. Aynı şekiklde Ecrimisillerin da aynı gün ödenmesi gerekiyor.

“VERGİ ÖDEMELERİNİN DAVA AÇILMAKSIZIN ÖDENECEK”

Vatandaşların vergi ödemeleriyle birlikte kamuya ödemesi gereken tüm borçlarının azaltılması ve devlete de ödenek sağlanması amaçlandı. Vergilerin dava açılmaksızın ödenmesi sağlanacağı gibi vergi arttırılarının işletmelere getireceği tükleri azaltmakta diğer amaçlardan biri olarak görülüyor. Trafik cezaları gibi ayda %5 oranların faiz işlenmekte olan vergilerin ciddi anlamda vatandaşa yük bindirdiğini söylemek mümkün. Bu sayede vatandaşlar vergi borçlarındaki bu yükten kurtarılmak isteniyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR