Bursa’daki Arnavutlar sahura kendi yöntemleriyle uyanıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Merkez Osmangazi ilçesi Tuna Mahallesi’nde düzenlenen faaliyette gençlerden meydana gelen kalabalık bir grup, yöresel kıyafetleri, Arnavut ve Türk bayraklarıyla Arnavut, Balkan müzikleri ile eş güdümlü bütün sokakları gezdi.

Yağmura karşın eğlenceden vazgeçmeyen grup, birtakım evlerden ikram edilen börek ve başka yiyecekleri de alarak dernek merkezinde eş güdümlü yedi.

Etkinliğe katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Abdülkadir Karlık, Tuna Mahallesi’nde çok şık bir faaliyet gerçekleştirildiğini söyledi.

Ramazan ayının feyzi ve bereketi devam eder iken Tuna Mahallesi’nde yaşam sürdüren Arnavut asıllıların kültürlerini yaşatmak amacıyla düzenledikleri bu şık faaliyete büyük bir arzuyla katıldıklarını izah eden Karlık, şunları söyledi:

“Balkanlardaki kültürümüz neyse Bursa’da da aynı biçimde sürdürülüyor. Düğünlerde, kına gecelerinde, tavuk almaya gittiğimiz gibi burada da sahura kadar komşuları geziyoruz. Kapısını çaldığımız evlerden de bize sahurluk ikram ediliyor. Bursa’da vatandaşlarla eş güdümlü hem keyifli hem de maneviyatlı bir biçimde sahurumuzu yapıyoruz. Başkanımız Recep Altepe adına bu şık faaliyet amacıyla teşekkür ediyor, bu faaliyeti destekliyoruz.”

Tuna Folklor Eğitim Merkezi Derneği Başkanı Mülayim Lale, düzenledikleri bu faaliyeti destekleyen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Yağmura karşın beklediklerinden çok bir dikkatle karşılaştıklarını altını çizen Lale, “Tuna mahallemizde bizi yalnız bırakmayan mahallelimiz ve desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Abdülkadir Karlık’a teşekkür ediyoruz” dedi

Lale, ramazan ayının son günlerinde tekrar Tuna Mahallesi’nde geniş katılımlı bir iftar uygulaması sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR