Artan Et Fiyatlarını Düşürmek için Çözüm

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’da et fiyatları artışa geçti. Kıyma 75, bonfile 130 TL kuzu pirzola 118 TL, kuzu beyti 98 TL, kuzu gerdan 78 TL, dana bone kilo 98 TL, dana steak-biftek 98 TL’den satılırken, bölge esnafı “Mezbaha yapılırsa fiyat düşer” dedi.

DİYARBAKIR (İHA) – Samsun’da et fiyatlarının artmasının ardından güncel fiyatlar cep yakar hale geldi. Şehirdeki kasaplarda kıyma 75, bonfile 130 TL’densatılmaya başlandı. Ancak vatandaşın ete ilgisi az. Bu durumdan yakınan bölge esnafı, mezbaha yapılmasını istiyor.

“80 TL KIYMAYI KİMSEYE SATAMAYIZ”

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, şehirde son zamanda ete gelen zamların nedeninin şehirde mezbaha olmamasından ve etin uzak illerden getirmesinden kaynaklandığını söyledi. Samsun’da mezbaha yapılması için 9 yıldır uğraş verdiklerini ifade eden Şen, “Kasapların girdi maliyetleri arttı. Elektrik, su ve diğer giderleri oldukça arttı. Ayrıca Samsun’da mezbaha sorunu var. Samsun’daki kasapların yarısı maliyeti yüksek olduğu için başka şehirlerden mal alıyor ve kendi şehrinde mal kesmiyor. Birçok kasap Diyarbakır, Afyonkarahisar, Kastamonu, Osmaniye gibi illerden et getiriyor. Bu kaçak değil ama maliyeti yükselten bir olaydır. Kurban Bayramı’ndan sonra 65 TL olan kıymanın kilosunu 75 TL’den aşağıya satamıyoruz. 53 TL’ye karkas kesiyoruz. Buna yüzde 25 maliyet koyduğumuzda fiyatlar ortaya çıkıyor. Bu şartlarda para kazanamıyoruz. 80 TL’ye kıyma satarsak da kimseye satamayız” dedi.

Kıyma 75, bonfile 130 TL oldu! Bölge esnafı et fiyatlarının düşmesi için mezbaha istiyor

“MEZBAHA TALEBİMİZ VAR”

Mezbaha talepleri olduğunu belirten Şen, “Bize ait bir mezbaha yok. Özel mezbahalara da 2 katı kesim parası vermek istemiyoruz. Bu bizi rahatsız ediyor. Bu da ayrı bir maliyet oluşturuyor. Bir büyükbaş özel mezbahada 140 TL’ye kesiliyor. Ayrıca mezbahadan dana ayağı dahil hiçbir şeyi de alamıyoruz. Bu sorunu defalarca ilettik fakat bir çözüm bulmadık. 6 ay önce bir toplantı yaptık. 19 Mayıs’taki mezbahayı geri istedik. Samsun Büyükşehir Belediyesi proje ile birlikte bizden yazı istedi. Biz de güzel bir proje hazırlayarak başvurduk. Eğer 19 Mayıs’a bir mezbaha yapabilirsek, maliyetler de fiyatlar da düşer” diye konuştu.

Diğer Haberler

"Fito" Lakaplı Çete Lideri, 4 Bin Polis ve Askerle Nakledildi

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala öldürül...

134 Yıl Önceki Petrol Haritası Gerçek Çıktı

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit, bir asır önce başlattığı petrol arama ça...

Yunanistan'da 4 Türk Aday Milletvekili Oldu

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu. Batı T...

Sanatçı Ferdi Tayfur Apar Topar Hastaneye Kaldırıldı

Marmaris'te yaşayan 79 yaşındaki ünlü sanatçı Ferdi Tayfur soğuk algınlığına bağ...

Şiddet İçerikli Dizilere Reklam Boykotu Başladı

Okul Saldırıları Sonrası Medyada Radikal Değişim: Şiddet İçerikli Dizilere Rekla...

Murat Kurum'dan Seçim Sonuçlarına İlişkin İlk Yorum

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart Yerel Se...

Hayatını Kaybeden Aydemir Akbaş'ın Vasiyeti Ortaya Çıktı

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam'ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş...

Milli Takımda Vincenzo Montella'ya Sert Eleştiriler

Uluslararası futbol arenasında heyecan fırtınası devam ederken, açılış mücadeles...

Gürcistan’da Askeri Uçak Kazası: 20 Şehit

Azerbaycan’dan Kalkan TSK Uçağı Dönüş Yolunda Düştü Azerbaycan’dan Türkiye’ye g...

New York'un Belediye Başkanı Mamdani'den İlk Gün Hamlesi

New York’ta Yönetim Değişti: Zohran Mamdani’den İlk Günde Dikkat Çeken İptaller ...

MHP'de Üç Milletvekilinin İstifası İstendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından üç milletvekil...

Okan Buruk'tan Sosyal Medyayı Sallayan Kare

Sosyal Medyayı Sallayan Kare: Okan Buruk Röportajındaki Sandalye Detayı Gündem O...

Deneyimli Kaleci Enkaz Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma nede...

EFT den Fazla Ücret Almaya Artık Son

Merkez Bankası, mobil bankacılık üzerinden para transfer edilen EFT ve FAST işle...

İngiliz Mirror: "Büyük Savaşta Türkiye İran'ı Destekler"

İngiliz Mirror gazetesi, son çatışmaları değerlendirdiği bir yazısında Türkiye h...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR