Köpek Balığı Yemek Caiz mi? Haram mıdır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Survivor Ünlüler Gönüllüler 2013 yarışma programında bu hafta Gönüllüler takımının köpek balığı tutarak yemesi üzerine Köpek balığı yemek günah mıdır? sorusu akıllara geldi. Balık, hamsi, istavrit, palamut vb. birçok balık türünü tüketiyoruz. Ancak, köpek balığının yenilip yenilmediğini bilmiyoruz. Öncelikle konuya köpek balığı yemenin sağlık açısından bir zararı olup olmadığını öğrenmekte yarar var. Sonrasında ise köpek balığı yemek caiz mi? köpek balığı yemek haram mı? konularına değineceğiz.

Köpek Balığı Yemek Günah mı?

Köpek balığı yemenin sağlık açısından bir zararı olmamaktadır. Köpek balığı yemek dinimize görede mümkün görünüyor. Peygamberi’mizin Hz. Muhammed bu konuda şöyle buyurmuştur: “Onun suyu temiz, içinde ölen (meytesi) helaldir.” ve bir ayette ise “Denizde avlanmak ve onları yemek size helâl kılındı ki; hem size hem de yolcu olanlarınıza faydalı olsun.” şeklinde buyrulmuştur. Deniz ürünlerini yemenin helal olduğunu biliyorduk. Ancak, hepimiz için kafa karıştırıcı nokta belkide hiç tüketmediğimiz köpek balıklarını yemek oldu.

Gönüllüler takımı Survivor yarışmasında ilk kez köpek balığı yakaladı ve yediler. Köpek balığı yemenin diğer balık çeşitlerini yemekten bir farkı yoktur. Araştırmalarımıza göre dinimizde köpek balığı yemek caizdir. Köpek balığı yemek haram mı sorusunun cevabıda böylece netlik kazanmış oldu. Köpek balığı yemek günah değildir ve her Müslüman deniz ürünlerini tüketebilir. Survivor yarışmasında bulunan Gönüllüler takımıyla gündeme gelen köpek balığı yemek günah mı sorusunun çokta sorgulanacak bir yanı olmadığını ayetlerle anlamış olduk.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR