Yunanistan için yeni kurtarma paketi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Skourletis, Yunan devlet televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada, ülkenin kreditörle yaptığı görüşmeleri ve kurtarma paketi karşılığı reform uyuşmasına hükümet amacıyladen gelen itirazları değerlendirdi.

Şu anda Yunan parlamentosunda hükümetin çoklığı hususu ile ilgili problem olduğunu dile getiren Skourletis, “Kreditörle uygulanan kurtarma paketi karşılığı reform uyuşmasının şartlarını kabul etmeyen milletvekilleri (uyuşmaya “Hayır” oyu kullanan milletvekilleri) hiç kimse yönünden suçlanamaz. Ben de kurtarma paketine “evet” diyenleri basitçe suçlayamayacağım. Biz bu uyuşmanın oldukça güzel görünmesi amacıyla çalışmıyoruz, biz açıkça bu uyuşmanın bizim amacıyla olmadığını söylüyoruz” ifadesini kullandı.

Skourletis, oldukça evvel yaptığı açıklamada, Yunanistan’a yasenean kurtarma paketinin uygulanabilir olmadığını vurgulayarak, bu sene Yunanistan’ın erken seçime gideceğine işaret etmişti.

Yunan hükümetinin Avro Grubu’na tanıttığı yeni ekonomik reform paketi hususu ile ilgili 5 Temmuz’da uygulanan referandumda hükümet kanadından birtakım milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 32 milletvekili ”hayır” oyu kullanırken 8 milletvekili ise çekimser kalmıştı. Eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis oylamaya katılmamıştı. Sendika geçmişi bulunan Yunan milletvekilleri özelleştirmelere ve emeklilere çok vergi uygulanmasına karşı çıkıyor.

Önümüzdeki zamanlarda Yunan hükümetin uyuşma hususu ile ilgili meclise yasa teklifleri verecek. Hükümet amacıyladeki uyuşmaya karşı bulunan milletvekillerinden ötürü Başbakan Aleksis Çipras’ı güç günlerin beklediği ifade ediliyor. Çipras’ın Brüksel’den Atina’ya döner dönmez kabinede farklılık yapması bekleniyor. Yunan parlamentosunun Salı ya da Çarşamba günü söz hususu uyuşmayı oylamak amacıyla toplanması bekleniyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR