Çamlıca Camii Afet Anında 100 Bin Kişiyi Barındırabilecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yapımına 31 ay evvel başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin beton döküm işlemine başlandı.

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 50 bin bireyin aynı anda ibadet edebileceği caminin rastgele bir afet hemen kapalı alanlarıyla 100 bin şahsa ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olduğunu ifade etti.

DEV KUBBENİN BETON DÖKME İŞLEMİ BAŞLADI

Cumhurdiğernı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde esasları atılan ve yapımı büyük süratle devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın mühim bir aşaması bulunan dev kubbenin yapımı ise süratle sürüyor.

afet-aninda-100-bin-kisiyi-barindirabilecek_x_8394812_4589_z1[1]

Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev kubbede beton dökme işlemine başlandı. İrili ufaklı 70 kubbeden meydana gelen Çamlıca Camisi kompleksinin dev kubbesinin beton dökme işleminin tamamlanmasının ardından, binanın iç kısmının süslemelerinin yapımına geçilecek.

BİR AFET ANINDA 100 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bittiğinde 50 bin bireyin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte bulunan Çamlıca Camisi’nin bir diğer özelliği ile de ön plana çıktığını ifade eden İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk “Bu projenin ayrı bir özelliği oldukça var. Bizim kapalı alanlarımızda gereksinim durumunda aşağı yukarı 100 bin insanı sivil savunma manasında barındırabilecek büyüklükte. Yani rastgele bir deprem ya da diğer bir sorunlu halde bu proje 100 bin insanı barındırabiliyor. Buda sivil savunma manasında ciddi bir hizmet vereceği anlamına geliyor” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR